EN
הקמת עסק עצמאי

אנשים מבקשים להקים עסקים משלהם על מנת להתפרנס ולהתקדם בחיים. הם רוצים להיות אדונים לעצמם ולא להעביר את מרבית ימיהם כשכירים. בהקמת עסק חדש מהיסוד טמונים סיכויים גדולים אבל גם סיכונים. כדי למזער את הסיכונים כבר בהתחלת הדרך יש לבצע שורה של פעולות בסדר עוקב מבל לדלג על אף אחת מהן. ראשית, רצוי להכיר לעומק את התחום אליו נכנסים. בעידן המודרני קיימת תחרות רבה וחוסר ידע וניסיון הם מתכון טוב לכישלון. כדאי לקבל ליווי של יועץ עסקי ו/או עורך דין ו/או רואה חשבון המתמחים בתחום. הם יוכלו למנוע טעויות קריטיות ואף להכין תוכניות עסקיות, לערוך את הרישום ההכרחי ברשויות ועוד. כאמור, יש מספר שלבים והם: אפיון העסק, הכנת תכנית עסקית והשלישי הוא הגדרת סוג העסק והיקפו ורישומו במס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ. (קיימות 3 ישויות אפשריות – חברה בע"מ, עוסק מורשה או עוסק פטור). הקמת עסק עצמאי זה לא דבר פשוט ומומלץ להיעזר בעורך דין לעסקים.

אפיון העסק כולל הגדרת תחום הפעילות וקהל היעד. יש לבחור את סוג השירות או את המוצר אותו רוצים למכור, לבחור שם ולהחליט על המקום ממנו מפעילים אותו. יש לערוך רשימת ציוד וחומרי גלם, להכין הון ראשוני, ובנוסף, להעריך את הסכום הנדרש עד להכנסות הראשונות. כמו כן, להעריך את משך הזמן הנדרש עד לפתיחה. השלב הבא הינו הכנת תכנית עסקית בסיסית המספקת מידע פיננסי וכלכלי. היא תעריך את עלויות ההקמה וההוצאות הראשוניות לציוד, גיוס הון ראשוני, הוצאות שיווק ופרסום, תזרים מזומנים צפוי, הכנסות ורווחים וכדומה. החוק דורש רישום של הישות ברשויות כבר מההתחלה ויש להקפיד על כך מאוד. בחירת הישות נקבעת על פי היקפי העסק הצפויים וצרכי הבעלים. ניתן בהחלט לקבל החלטה להקים תחילה עוסק פטור או מורשה ובהמשך להפוך את העסק לחברה בע"מ.

 

 

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.