יזמים רבים חולמים להקים עסק משל עצמם. הרצון הוא להתפרנס עצמאית ללא תלות במקומות עבודה אחרים. לרבים מהם יש חזון העשוי להוביל אותם לפתח את העסק לאחד בעל מימדים גדולים ובעל מחזורי מכירות ענקיים. אחרים רוצים עסק צנוע המסוגל לספק להם איכות חיים טובה. כך או כך, הקמת עסק פרטי חייבת להיעשות תוך שיקול דעת מרבי ובשלושה שלבים חשובים אותם יש לבצע בעקביות ואחר אחרי השני. מדובר על אפיון העסק, הכנת תכנית עסקית, וכן, הגדרת סוג העסק והיקפו ורישומו ברשויות. בפתיחת עסק עצמאי השלבים הם מאוד ברורים וכדאי לבצע את כולם.
כאשר מדברים על אפיון מתכוונים להגדרת תחום הפעילות וקהל היעד. יש צורך לבחור שם הולם ומשקף, את סוג השירות או המוצר אותו רוצים לספק, להחליט על מיקומו המרכזי, בנוסף, יש לערוך רשימת ציוד וחומרי גלם נדרשים וכן, הון התחלתי על פי הערכות הסכומים הנדרשים עד להגעת ההכנסות הראשונות. הערכה חשובה אחרת היא משך המועד עד לפתיחה. תכנית עסקית מספקת מידע כלכלי ופיננסי, ובין היתר, הערכה לגבי עלויות הוצאות שונות כולל פרסום, הערכה לגבי הון ראשוני נדרש וגיוסו, תזרים מזומנים, הכנסות ורווחים צפויים וכדומה. אם אתם לא יודעים איך לפתוח עסק מאפס כדאי לכם להיעסר במומחים מהתחום.
ניתן לבחור באחת מבין שלוש ישויות המוכרות על ידי החוק: חברה בע"מ, עוסק מורשה ועוסק פטור. כל אחת מביאה את היתרונות שיש עימה וההחלטה נעשית על פי היקף העסק, טעמו של היזם, צרכיו, רצונותיו ועוד. כל יזם רוצה להגדיר כלבבו את העסק הפרטי שלו. צריך לציין, כי ניתן להפוך ישות אחת לאחרת. דוגמה: עסק הפועל כעוסק מורשה – לחברה בע"מ וכן הלאה. חשוב לציין, כי מומלץ לפתוח עסק פרטי בתחום אותו אוהבים ומכירים. ידע וניסיון המגיע מעיסוק קודם כשכיר או כמנהל יסייע רבות. מומלץ להיעזר בעורכי דין וביועצים כלכליים בעת ההקמה.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.