בלתי אפשרי לשוטט בקניון או ברחוב ראשי בישראל, מבלי להיחשף לעסקים הפועלים בזכיינות. זה לא מאוד מפתיע. מודל הזכיינות מציע שפע של יתרונות ליזמים המעוניינים לפתוח עסק עצמאי בסיכון נמוך יחסית, ולחברות ומותגים המעוניינים להרחיב את היקף הפעילות שלהם. למרות מספרם הרב של עסקים הפועלים בזכיינות, בישראל עדיין לא קיימת חקיקה המתייחסת למאפיינים הייחודיים של ההסכמים בין החברות המזכות והזכיינים וממעניק להם הגנה בשעת הצורך.
העדר חקיקה ייעודית מביא לכך שעל הסכמי זכיינות חלים חוקים והוראות מתחומים משפטיים שונים, ביניהם: דיני חוזים, חברות, עוולות מסחריות והגבלים עסקיים. מצב מורכב זה עלול להציב את הזכיינים בעמדת נחיתות מול הרשתות המזכות, שמגדירות למעשה את תנאי ההתקשרות, את הזכויות ואת ההתחייבויות של הזכיינים, תוך שהן נעזרות בסוללה של עורכי דין מנוסים ומשאבים משפטיים נוספים. עקב מצב זה, עלולים הזכיינים למצוא את עצמם חתומים על הסכמי זכיינות בלי להבין לעומק את המשמעויות המורכבות שלהם, ובמקרים של סכסוכים עסקיים, למצוא את עצמם מעורבים בהליכים משפטיים ארוכים ויקרים במיוחד.
באין חוק שגגן עליהם, עומדת בפני היזמים המעוניינים להקים עסק בזכיינות, ברירה אחת: פנייה לעורך דין מומחה לזכיינות. עורך דין מנוסה המכיר לעומק את המאפיינים הייחודיים של הסכמי הזכיינות ומסוגל, בנוסף לתחום המשפטי, להעניק גם יעוץ עסקי, לזהות מכשולים עתידיים ולנטרל אותם בזמן.
15 שנות ניסיון בתחום הזכיינות וניסיון חסר תקדים בעבודה עם זכיינים ועם חברות מזכות, הופכים את עו"ד אודי דנהירש לאחד המומחים הגדולים בענף. השיטות הייחודיות שפיתח עו"ד דנהירש במהלך השנים יאפשרו לכם לצאת לדרך בביטחון מקסימאלי ולצעוד בה עם מינימום הפתעות עד להצלחה העסקית שאתם חולמים עליה.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.