אחת מהדרכים המועדפות לכניסה לתחום העסקים היא על יד קבלת זכיינות של עסק ממותג. קופיז הוא סוג של עסק כזה והמוניטין שלו מוערך רבות על ידי קהל לקוחות רחב ומושבע. קופיז מוכרת קפה, כריכים, מאפים ועוד, וכאשר פרצה לתודעת השוק והחברה הישראליים היא בצעה מהפך גדול מאוד בנושא מחירי הקפה. היא הוזילה בצורה דרמאטית את עלות הקפה המוכן ורכשה תוך זמן קצר קהל לקוחות נלהב. החברה מחזיקה סניפים משל עצמה אבל גם מציעה סניפים בשיטת הזכיינות. ניתן לברר על קבלת סניפים חדשים או על כניסה לסניפים קיימים במקום זכיין שעוזב או כאשר הם מתפנים מסיבות אחרות. הרעיון המפתה לאיש עסקים טרי הוא בקבלת מותג נמכר וידוע, וכן, בקבלת תמיכה לוגיסטית מקצועית שהרשת מספקת לכל זכיין שלה, ובעיקר לחדש בתחום. כך מובטח מחזור מכירות טוב כבר בראשית הדרך. רוב האנשים שואלים את עצמם כמה עולה זכיינות, המחיר משתנה בהתאם לחברה, לסוג הסניף וגם לגודל שלו.
התנאים המקובלים ידועים ומוכרים. תמורת קבלת הזכיינות יש לשלם סכום כסף ראשוני שאיננו מוחזר. בנוסף, יש לשלם תשלומים חודשיים הנגזרים ממחזורי העסקים החודשיים. סכום חודשי אחר הינו עבור פרסום, תמיכה וליווי שוטפים. הזכיין חייב לרכוש אך ורק את מוצרי החברה ולנהל את הסניף על פי הנחיותיה ובהתאם למדיניותה. הניסיון מלמד כי סניף הממוקם במקום טוב והמנוהל היטב מרוויח היטב וכך שני הצדדים נהנים. עלות זיכיון קופיז נקבעת על פי פרמטרים שונים שהחשובים בהם הם מיקום, כמות מכירות משוערת ורווחים צפויים. בסניף קיים נתונים אלו ידועים ואילו בחדש ניתן להעריכם. תהליך קבלת הזיכיון מורכב. תחילתו במשא ומתן בין הצדדים וסיומו בחתימה על הסכם מחייב. מומלץ לקבל ייעוץ ממומחים בתחום אשר יכולים להדריך את הזכיין לעתיד לגבי אלמנטים שונים שיש לתת עליהם את הדעת לפני ובעת ההתקשרות. אודי דנהירש עורך דין לענייני זכיינות מובל בתחומו.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.