ישראלים ותיירים רבים נוהגים להיכנס לבתי קפה למטרות בילוי, לפגישות עסקיות ועוד. רבים אחרים עורכים אירועים פרטיים ועסקיים בבתי קפה וכן הלאה. כך, שקיימים בתי קפה שמחזורי העסקים שלהם נחשבים לגבוהים. מבין כל בתי הקפה, אלו של החברות המובילות נחשבים לרווחיים ביותר בזכות המוניטין שיש להם. בית קפה נחשב לעסק מורכב פחות ממסעדה, ומשום כך, האטרקטיביות שלו עבור יזמים רבים. אנשי עסקים רבים מעוניינים בקבלת זכיינות בתי קפה ומגישים מועמדות לפירמה המנהלת אותם. במידה והיא מעוניינת בקבלת זכיין במקום המיועד, היא תבדוק את המועמד מבחינת יכולת כספית, תכונות אישיות, יכולת ניהול והתאמה לצרכיה. או אז, כאשר ניתן אור ירוק יחל משא ומתן בין שני הצדדים.
כל צד מרוויח יתרונות בעסקת זכיינות כזאת. הפירמה מתרחבת ונהנית מהכנסות כספיות. הזכיין אמור לשלם לה סכום כסף ראשוני תמורת הזכות לקבלת הזכיינות, בנוסף, הוא משלם תמלוגים חודשיים שמקורם בהכנסות ממכירות. הזכיין עצמו מקבל אפשרות לממכר מזון של חברה בעלת מיתוג ומוניטין. לרוב, ייפתחו סניפים במקומות הומי קהל כך שרבים ייכנסו כבר בתקופה הראשונה לפתיחתם. ההכנסות הראשוניות מגדילות את הסיכוי להצלחת העסק ותורמות לביטחון העצמי של היזם. הפירמה מלווה את הזכיין כל העת, ובמיוחד, בשלבים הראשונים. הוא יקבל הדרכות והכשרות מעשיות בסניפים אחרים של החברה. תינתן לו תמיכה לוגיסטית ועוד. אז אם אתם מחפשים זיכיון למכירה, זכיינות בתי קפה יכולה להיות אופציה מעולה.
הפירמה דורשת שכל פעילות הסניף של הזכיין תתנהל על פי סטנדארטים שלה והיא מעגנת את הדרישות האלו כמו גם את כל התנאים האחרים בהסכם מסודר. ההסכם נערך מנקודת מבטה של הפירמה, ולרוב, הזכיין מתיישר על פיהה. יחד עם זאת, הוא יכול להעלות נקודות שונות ולבקש שינויים לטובתו. עורך דין בעל ניסיון בתחום הזכיינות יכול לסייע לו רבות בעת עריכת ההסכם.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.