חוזים מסחריים ועסקיים נחשבים למורכבים מאוד מאחר והם אמורים להתחשב באלמנטים שונים. אחד מהם הוא כתיבתם וניסוחם באופן שלא יסתור את החוקים הקיימים.
יש מספר רב של חוקים בסיסיים שנקבעו על ידי משרד המשפטים. אחד הבולטים בהם הוא חוק החוזים. המסמך אמור להיכתב בהתאם להסכמות בעל פה של הצדדים לו. לעיתים, ההסכמות הן כלליות ויש לצקת את תוכנם במפורט. לא תמיד הדבר קל מאחר ויש אלמנטים שלא תמיד ניתן לנסח אותם בצורה בהירה. יש להשתמש בין היתר, במילים נכונות ובניסוחים משפטיים. עורך דין המתמחה בתחום יודע לעשות זאת היטב.
ככלל, כל חוזה הוא, למעשה, מסמך משפטי מחייב שניתן לפרש אותו, לאכוף אותו או לדון עליו בבתי משפט, בבוררויות רשמיות ואחרות. למילה הנכתבת יש כוח ומשמעות ולרוב, לא ניתן לפרש אותה בצורה שונה מהניסוח. במידה והחוזה לא נערך כראוי, אז צד הרוצה להפר אותו יכולים לתקוף אל הליקויים וחבל. לטובת קיום חוזה הזכיינות והימנעות מתקלות שונות קיימים סעיפים המציינים הפרות. יש הפרות קלות, חמורות וכדומה. יש גם תרופות וקנסות למקרים כאלו, ולרוב, הם מרתיעים.
לייעוץ ראשוני עם עו”ד אודי דנהירש השאירו פרטים:
בחוזים עסקיים רבים ניתן להכניס גם אפשרויות להפסקה, לביטול, לשינויים במפרטי עבודה, בהתייקרויות, בעצירת פרויקטים מכוח עליון או כתוצאה משינויים הנכפים על ידי הממשלה ועוד. נכתבים בו גם התנאים לסיטואציות כאלו והתרופות. ניתן למצוא חוזים מסוגים שונים כמו: רכישת עסקים או פעילות עסקית, שותפויות, קבלת זכיינות ועוד. עורך דין המכין חוזה כזה מתחשב בשורה של חוקים נוספים לחוק החוזים העיקרי דוגמת: חוק המכר, חוק החוזים האחידים, חוק חוזה הביטוח ועוד. מומלץ לקבל שירות מעורך דין לענייני חוזים בעל מוניטין אשר יכול ללוות את הלקוח גם בהמשך הדרך.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.