הלוטו הוא אחד ממפעלי ההגרלות של מפעל הפיס הפועל, בין היתר, בשיטת הזכיינות. אנשים יכולים להגיש מועמדות לקבלת דוכן או סניף זכיינות ולקבלו לאחר שעמד בקריטריונים. עבור הזכיינות הנ"ל אין צורך לשלם סכום כסף ראשוני כפי שנהוג בעולם הזכיינות המסחרי, אבל צריך להעמיד ערבות בנקאית לטובת המוסד. יש בהחלט, צורך לייצר מכירות רבות ואת זה עושים עם ניהול נכון ובעזרת מפעל הפיס הרוצה בהצלחת הזכיין. בפועל ניתן לנהל סניף המתרכז רק במכירות מוצרי לוטו ומפעל הפיס או לשלב אותו בתוך חנות קיימת לציוד משרדי ומוצרים אחרים, קיוסק ועוד.
נשאלת השאלה כמה מרוויח זכיין מפעל הפיס או לוטו? הרווחים תלויים במיקום הסניף, ברמת השירות, ביעילות הזכיין וכדומה. סניף הממוקם ברחוב ראשי, בקניון וכדומה מושך אליו לקוחות מזדמנים הנוספים על המהמרים הקבועים שלו. סניף המצוי בעסק עובד יכול למכור כרטיסי לוטו עבור לקוחות הבאים לרכוש את מוצריו. כך שהשילוב הנ"ל מאוד יכול לעזור. בעיקרון מקבל הזכיין עמלה מכל מכירת כרטיס. המכירות מקוונות ולכן, החישוב נעשה באופן אוטומטי. תנאי ההתקשרות משתנים בין מקום למקום וכוללים גם את גובה העמלה. לעיתים מתחייב הזכיין למכור אך ורק את מוצרי המפעל, ולעיתים, אין חובה כזאת.
הזכיין נחשב לעצמאי על כל המשתמע מכך כולל ניהול חשבונאי. הוא חייב להביא תעודת יושר מהמשטרה, להיות בעל 12 שנות לימוד ועוד. הוא אינו משלם דמי ניהול חודשיים ועובר קורס הדרכה לפני התחלת הפעילות. מפעל הפיס מעניק תמיכה לוגיסטית הכוללת פרסום, הדרכה ועוד. הגוף מייצר כל העת תכניות חדשות ומעביר השתלמויות עליהן בפני זכייניו על מנת שיכירו את המוצרים החדשים וישווקו אותם בהצלחה. מומלץ לקבל ייעוץ מעורך דין זכיינות בעת המשא ומתן, ההתקשרות והכנת ההסכם עם מפעל הפיס.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.