ליטיגציה מסחרית הינה, למעשה, התדיינות וייצוג לקוחות עסקיים שונים בערכאות שונות ובין היתר: בבתי משפט, בוררויות, רשויות, ועדות ובמקומות נדרשים אחרים.
כך בתיקים אזרחיים המכילים תכנים מסחריים שונים כגון: בנייה, מסחר, ייצור, שירותים, בנקאות ועוד. התכנים יכולים להופיע במסגרות של חוזים והסכמים הנערכים בין הצדדים. בשל המעורבות של שני הצדדים וצדדים שלישיים אחרים ובגלל חוקים שונים החלים על כל מקרה לגופו,
ההתדיינות הזאת מורכבת יותר מאשר כזאת הנעשית במסגרת סכסוך רגיל.
בשל כך יש צורך במעורבות של עורך דין ליטיגציה אשר חייב להיות בעל אוריינטציה וידע מסחריים. מדובר על ליווי עסקאות, הבנה בסכמי סחר שחלקם בינלאומיים. יש צורך במשא ומתן מול תאגידים וחברות גדולות, בניהול התכתבויות המחייבות הצגת סעיפי חוק שונים וכיוצא בזה. ללא ידע מקצועי הוא לא יצליח לייצג כהלכה את הלקוח. הוא חייב להכיר את עסקי הלקוח על בוריים כדי להתמודד היטב ולייצגו כהלכה מול גופים גדולים אלו. במקרים רבים, ההתמודדות נערכת בבתי משפט ויש צורך להכיר את התנהלותם ולהביא את טענותיו באופן הנכון.
עורך דין ליטיגציה מסחרית חייב להיות יצירתי בעל יכולת ביטוי מעולה, יכולת להציג עמדותיו בצורה ברורה ועקבית וכמובן, בעל יכולת לעמוד על טענותיו. הוא חייב להתמחות בהליכי התדיינות שונים כולל בבוררויות והתדיינויות אחרות מחוץ לכותלי בית המשפט. אלו יכולות להועיל רבות ולפתור בעיות במהירות רבה תוך שמירה על העקרונות והזכויות של הלקוח. בנסיבות רבות, הוא מצליח להשיג הסכמים טובים מבחינה משפטית ומסחרית עבור לקוחו. צריך לזכור, כי הסכמים הנערכים במסגרות אלו זוכים לברכתו של בית המשפט ומקבלים תוקף משפטי. שופטים רבים אף מעודדים הליכה לבוררות עסקית המקצרת ומפשטת את הליך ההתדיינות. כך שהרווח עשוי להיות כפול ומכופל.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.