אחת הדרכים הידועות להקמת עסק וניהולו היא באמצעות שותפות שבין שני אנשים או יותר. השותפות יכולה להיות בין שני אנשים זרים, אנשים שעבדו יחד במקום עבודה אחר ופרשו להקים עסק משלהם, שני יריבים עסקיים שגילו כי המשותף ביניהם רב על המפריד ויחד יכולים להקים עסק משגשג ועוד. למעשה גם בני זוג המנהלים יחד עסק נחשבים לשותפים בניהול אבל מבחינת הרשויות הם, למעשה חולקים תיק מס אחד. אלו סוגי השותפויות המקובלות אולם החוק מתיר להקים שותפויות שבהן חברים גם למעלה מ20 אנשים, כך שאין הגבלה על המספר. חוזה שותפות עסקית הוא דבר הכרחי עם עובדים עם שותף.
בחירת שותף חייבת להיעשות בשיקול דעת מאחר ומדובר על שותפות ארוכת טווח. כל אחד אמור להביא עימו תכונות אחרות המשלימות אלו את אלו. אחד יכול להיות איש טכני בעוד שהשני הינו איש ניהול בעל חוש עסקי. אחד יהיה אחראי על הניהול הפיננסי ואחר על הייצור וכן הלאה, רצוי לערוך בדיקות מקדימות על המצב הפיננסי, המשפחתי, האופי והרקע של השותף ועוד. אבל חשוב גם לערוך הסכם מסודר. עריכת הסכם שותפות אמורה לכלול את כל האלמנטים הנדרשים, ומומלץ שיערוך אותה עורך דין המומחה בתחום.
הסכם שותפות חייב לכלול מספר נושאים עיקריים: שם השותפות, הון השותפות, השקעות בעלים וחלוקת רווחים, מטרות השותפות, תקופתה, ניהולה וחלוקת עבודה בין השותפים, ניהול ספרי החשבונות, התחייבות השותפים, מנגנון פתירת מחלוקות ופירוק השותפות. בנוסף, יש להכין את ההסכם על פי סוג השותפות: מוגבלת או רגילה. לאחר הקמתה יש צורך לרשום אותה ואת זה עושים על ידי משלוח הודעה לרשם השותפויות. יחד עם זאת, גם אם היא לא נרשמה אין בכך למנוע הקמתה. עורך דין המתמחה בעריכת הסכם שותפות בייעוץ ובליווי שלה יידע להכין הסכם מספק.
.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.