אם אתם עומדים בפני קניית זיכיון, אין ספק שאתם מודעים לרוב היתרונות והחסרונות של שיטת הזכיינות. ובכל זאת חשבנו שיהיה נכו להאיר עבורכם מספר נקודות שיקלו עליכם בתהליך ויעזרו לכם לקבל את ההחלטות הנכונות, בזמן הנכון.
זה נשמע טריוויאלי, אבל אם אתם מרגישים קרובים יותר לעולם המזון, סביר להניח כי קניית זיכיון של רשת מזון, תתאים יותר להעדפות שלכם מאשר קניית זיכיון של רשת אופנה. אם אתם מתכוונים לבלות בעסק שלכם כל כך הרבה זמן, כדאי שתוכלו ליהנות ממנו.
המיקום הוא אחד המרכיבים בעלי ההשפעה הגדולה ביותר על הצלחה של עסקים. איפה עדיף לפתוח את העסק? במרכז קניות חדש ונוצץ שעתידו אינו ברור? ברחוב ראשי? כמה עסקים דומים פועלים בסביבה? כמה לקוחת פוטנציאליים גרים ועובדים באזור? אלה רק חק מהשאלות עליהם מומלץ לענות לפני פתיחה של עסק בזיכיון.
אם היינו יכולים לחזות מראש הצלחות או כישלונות של מותגים שונים, קניית זיכיון הייתה תהליך פשוט מאוד. אל תשכחו כי למצבה של החברה המזכה יש השפעה מכרעת על סיכויי ההצלחה של הזכיינים שלה, לכן מומלץ לעקוב אחר הביצועים של החברות המזכות בעבר, ועל דרכי ההתמודדות שלהן עם משברים.
הסכמי זכיינות, המנוסחים על ידי עורכי הדין של החברות המזכות, הם מסמכים משפטיים מורכבים, הכוללים כמות נכבדה של סעיפים ואותיות קטנות. כדי שתהיו בטוחים כי הסכם הזכיינות שעליו אתם עומדים לחתום, מגן בצורה הטובה ביותר לא רק על החברה המזכה אלא גם עליכם, הזכיינים הטריים, מומלץ שלא תחתמו עליו ללא ליווי של עורך דין מקצועי, המתמחה בתחום הזכיינות.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.