חברה בע"מ הינה ישות שנועדה לניהול פעילות שגרתית לטובת ביצוע עסקים. בעליה מקבלים מניות ויש צורך לפחות בשניים.
בעת הקמת החברה מכינים הסכם מייסדים אשר, למעשה, מנוסח בו היחס בין השותפים, היחס בינם לבין החברה עצמה, איך יתנהלו היחסים כלפי צד שלישי, נושא השקעה בחברה ממשקיעים חיצוניים, תנאי פירוק השותפות בין המייסדים ונושאים משפטיים ואחרים העלולים לצוץ. כן, יש צורך בניסוח תקנון חברה בו מנוסחים סעיפים לגבי צירוף בעלי מניות נוספים, גיוס משקיעים ונושאים חשובים אחרים הנוגעים בליבת הפעילות שלה. עו"ד מקצועי מכין את הסכם זכיינות לדוגמא באופן שיהלום את מהות הפעילות של החברה.
סכסוך בעלי מניות יכול להיווצר בנסיבות שונות. עקב מחלוקת על אי העברת כספים, דרך וכיוון, הוצאת כספים, חלוקת דיווידנדים, שלילת מידע מבעלי מניות המיעוט, הכנסת משקיע ודילול מניות, פיטורין של בעל מניות שגם עובד בחברה ועניינים נוספים שלדעת הנפגעים גרמו לקיפוחם. במקרים כאלו, יכולים הנפגעים לקבל ייעוץ מעורך דין המתמחה בתחום. הוא יקבל כל תיק לידיו ויבחן את נסיבות המקרה בהתאם לחוק סכסוכי עבודה. בדיקה כזאת למשל היא אם בעלי מניות עם הרוב השולט קיבלו החלטות על פי התקנון וכדומה.
לייעוץ ראשוני עם עו”ד אודי דנהירש השאירו פרטים:
על פי תמונת המצב המתקבלת הוא יציע מהלכים שלדעתו עשויים להועיל. לרוב, הוא ינסה לנהל משא ומתן ובמידה ולא יקבל מענה חיובי מספק הוא יפנה לקבלת סעד בבית משפט היכול לדון בעניינים אלו. צריך לציין, כי נדרש לעורך הדין ידע רב מאחר וקיימות חברות פרטיות וציבוריות המתנהלות בצורה שונה ותהליך קבלת ההחלטות שלהם אחרת. מומלץ לקבל שירות של עורך דין זכיינות שיש לו מוניטין בתחום מאחר ומדובר על נושאים מורכבים מאוד. הוא יכול לייצג את לקוחו בבית משפט ולטעון את טענותיו כדי לקבל פסיקות משמעותיות עבורו ולטובתו.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.