זיכיון הינו שיטת התקשרות מקובלת בין רשת גדולה ויזם פרטי אשר אוהב ויכול להסתדר עימה.
היתרון העיקרי עבורו שהוא מקבל רשות למכור מוצרים ידועים של חברה בעלת מוניטין, ולכן, מתחיל את העסק עם רשת ביטחון. עבור הרשת מדובר על סניף נוסף המניב רווחים ללא מעורבות ישירה בניהול השוטף.
השיטה עובדת כך: הזכיין משלם תמורת הזיכיון סכום חד פעמי, ובנוסף, שני תשלומים חודשיים. הראשון הוא תמלוגים הנקבעים באחוזים ממחזור המכירות, וכן, סכום קבוע עבור פרסום שהרשת עושה, ליווי ועוד. הוא מתחייב לרכוש את המוצרים מהרשת או דרכה ולנהל את הסניף על פי מדיניותה. הרשת מצידה תומכת בו בהדרכה, פרסום ליווי שוטף ועוד.
לייעוץ ראשוני עם עו”ד אודי דנהירש השאירו פרטים:
כל התקשרות כזאת מגובה בהסכם כתוב שלרוב הינו מוכתב על ידי הרשת הרוצה לשמור על האינטרסים שלה. סניף המנוהל היטב יכול להניב רווחים נאים ליזם ולרשת כאחד. יחד עם זאת, יש מצבים בהם צד אחד מפר סעיפים בהסכם. ניתן להבחין בין הפרות קטנות או חמורות יותר. בכל הסכם נרשמות מיני הפרות התרופות הניתנות בגינן למי שנפגע מהן. יחד עם זאת, לא תמיד ניתן למסגר את כולן ויש סיטואציות בהן ההפרות הדדיות, או שאינן חד משמעיות.
עורך דין מעורב בהכנת הסכם זיכיון וככל שהוא יהיה מוקפד ומפורט כן יש סיכוי קטן להפרות. בהסכמים כאלו כל צד נעזר בעורך דין משלו. כאשר הפרות מתרחשות כדאי לערב אותו ולקבל ייעוץ ממנו. עורך דין זכיינות בעל ניסיון ירצה לפתור אי הסכמות במשא ומתן ישיר בין הצדדים ללא מעורבות מגשרים ובתי משפט. במידה ועולה הדבר אזי כל צד יחסוך זמן, כסף, ועגמת נפש רבה. במידה ולא תהיה ברירה הוא ייצג את לקוחו בבית משפט ויטען טענותיו כדי להוכיח צדקתו.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.