EN
פתיחת עסק עצמאי

אנשים פותחים עסקים לצורך הפקת רווחים ולפרנסה. רבים מעוניינים לפתוח קריירת עסקים והשלב הראשון הוא מורכב. ראשית, מומלץ לכל מי שרוצה לפתוח עסק עצמאי להכיר את התחום אליו הוא נכנס. ההכרות יכולה להגיע מעבודה כשכיר בתחום, כשותף עם גורם אחר ועוד. לא בטוח שידע תיאורטי מספיק כיוון שההתנסות היומיומית מלמדת המון על התחום. השלב הבא הוא הכנת תכנית עסקית מתאימה וכדאי לערוך אותה עם יועץ כלכלי המתמצא בתחום. לאחר מכן, יש לבצע פעולות מנהליות שונות כולל פתיחת עוסק מורשה ועוד.

עסק עצמאי יכול להיות עסק שמנוהל על ידי הבעלים המקימים או, למשל, עסק זכיינות בשיתוף עם חברה בעלת מותג מצליח. זכיינות מאפשרת כניסה נוחה לתחום בזכות המטרייה הלוגיסטית שמספקת החברה. זכיינות לעסקים יכולה להיות יעילה ומשתלמת מאוד לאנשים המעוניינים להקים עסק. ראשית, מדובר על קבלת מוצר שיכול להימכר כבר בתקופה הראשונה בזכות היותו בעל מוניטין ומבוקש. שנית, החברה מסייעת בלוגיסטיקה, בבחירת המקום, בהדרכה והכשרה, בפרסום ובאלמנטים אחרים הנדרשים כבר בתחילת הדרך, ובוודאי בהמשך.

הפירמה מרוויחה אף היא. היא מקבלת מהזכיין סכום כסף ראשוני שלא מוחזר, ובנוסף, תשלומים חודשיים קבועים על פי מחזורי העסקים של הסניף. היא מתרחבת ומרחיבה את המוניטין שלה. כל זאת, מבלי להתעסק בניהול השוטף והתובעני של הסניף. למעשה היא מנצלת את המוניטין שלה כדי להרוויח כסף נוסף. פתיחת עסק זכיינות דומה לפתיחת כל עסק אחר. יש צורך לבחור מקום מתאים ופירמה מובילה לא תאפשר הקמת סניף במקום שאיננו ראוי ואין בו תנועת קונים פוטנציאלית. כמובן, שיש צורך בעריכת הסכם מסודר שיקבע את הזכויות והחובות של כל צד. מומלץ לזכיין לקבל ייעוץ מעורך דין מנוסה המתמחה בתחום. הוא יכול לסייע לו לקבל תנאים נוחים ככל האפשר מהחברה המוסרת את הזיכיון.

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.