עסקי מזון הם מהנפוצים ביותר בשוק. יש לכך סיבות רבות ואחת העיקריות בהן היא הביקוש הרב לכל סוגי המזון הקיימים. כך, ניתן למצוא עסקים המוכרים חומרי גלם לתעשייה, ירקות ופירות, בשרים ומיני מזון אחרים. לצידם ניתן למצוא עסקים המוכרים מזון מוכן, מסעדות בתי קפה ועוד. מתח הרווחים בעסקים אלו הינו יציב לאורך זמן. אנשי עסקים רבים המתמצאים בתחום והאוהבים אותו רוצים לפתוח עסק עבור עצמם אשר יפרנס אותם ואת בני ביתם. הקמת עסק הינו תהליך מורכב ויש לבצע אותו בשלבים מוגדרים ועוקבים. ראשית, יש לאפיין את סוג העסק מבחינת תחום המזון הספציפי וקהל היעד. יש לבחור את המוצר או השירות אותו רוצים למכור ולשווק. האם מדובר על מפעל ייצור, על רשת חנויות מזון, קייטרינג וכדומה מהיכן רוצים להפעיל את העסק? יש לערוך רשימת ציוד וחומרי גלם, להכין הון התחלתי, לקבוע הערכת תקציב ראשונית עד להתייצבות העסק ולהכנסות הראשונות. בנוסף, להעריך את פרק הזמן הראשון עד לפתיחה. זכיינות מזון זהו דבר מאוד מצליח בשנים האחרונות ומומלץ במיוחד לאנשים אשר מעוניינים לפתוח עסק בתחום המזון.
בשלב הבא יש להכין תכנית עסקית מסודרת שתכלול היבטים כלכליים ופיננסיים ובכלל זה: עלויות הקמה והוצאות לציוד, גיוס הון ראשוני, הוצאות שיווק ופרסום, תזרים מזומנים צפוי, וכן, הכנסות ורווחים צפויים. כל אלו ישקפו תמונת מצב שתאפשר תכנון בסיסי. השלב הבא הינו רישום ברשויות מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. יש לקבוע את הישות וניתן לבחור בעוסק מורשה, בעוסק פטור או בחברה. כל ישות מביאה את היתרונות והחסרונות שלה. ההחלטה נקבעת בהתאם לצרכי המייסד, להיקף מחזורי הכספים הצפוי ועוד. מומלץ על הקמת עסק מזון בתחום מבוקש, ורצוי שלמייסד יהיה ניסיון מוקדם באותו תחום ספציפי. מומלץ להיעזר ביועצים המתמחים בנושאים אלו. הם יוכלו לבצע רישום, להכין תכניות עסקיות, לייצג מול הרשויות וכדומה.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.