EN
הסכם שותפות מקוצר

שותפות היא סוג של ישות המוקמת לניהול עסק. מרבית השותפויות הן בין שני אנשים אבל, החוק אינו מגביל, למעשה, את כמות השותפים היכולים להיות גם עשרים אנשים ויותר. שותפות בין שני אנשי עסקים המשלימים אחד את השני הינה מקובלת ביותר ועשויה להצליח. שותפות מתאימה לאנשים אשר אינם רוצים לשאת בנטל של ניהול עסק לבדם, הרוצים להיעזר בשותף אשר יש לו עניין רב בהצלחת העסק ויש לו את הידע והניסיון המתאים לתרום לו ועוד.

כל צד לעסקה יכול לערוך את הבדיקות המתאימות מבחינת אופי השותף, הרקע הכספי, המשפחתי, החברתי ופרטים אחרים אשר הינם בעלי חשיבות לגביו. בנוסף, אסור לוותר על עריכת הסכם מסודר. במקרים רבים רוצים הצדדים לייסד הסכם שותפות מקוצר אך ממצה אשר יכלול את כל האלמנטים החשובים. בין היתר, יהיו בו  שם השותפות, הון השותפות, השקעות הבעלים וחלוקת רווחים, מטרות, תקופת השותפות, ניהולה, חלוקת עבודה בין השותפים, ניהול ספרי החשבונות, התחייבותם, מנגנון פתרון מחלוקות, פירוקה וכדומה.

שותפות עסקית יכולה להיות רגילה בה, בין היתר, השותפים מחויבים במידה שווה אליה או מוגבלת שבה אין שוויון מלא בין כולם.  יש צורך לבצע מספר פעולות מנהלתיות הקשורות ברישום השותפות אצל רשם השותפות. רישום שותפות רגילה אינו הכרחי בעוד שרישום שותפות מוגבלת הכרחי. הרישום יכול להיעשות על ידי משלוח הודעה חתומה על ידי השותפים לרשם השותפויות. הסכם שותפות מקוצר מסודר שכולל את כל הסעיפים החשובים יכול מאוד לסייע במקרים של ויכוחים וחוסר בהירות. עריכת הסכם שותפות זה דבר חשוב מאוד. למילה הכתובה יש כוח ועל פיה ניתן לקבל החלטות. מומלץ להיעזר בעורכי דין המתמחים בתחום בעת הכנת ההסכם. הם יכולים לייעץ, להכין הסכם, לדווח לרשויות, ובאופן כללי, ללוות את המיזם בתחילת הדרך.

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.