ביגוד נחשב לאחד ממוצרי הצריכה הנמכרים והנפוצים בישראל.
רשתות המשווקות בגדים לקהלים מגוונים מחזיקות בבעלותן חנויות רבות הפרוסות ברחבי הארץ אבל מעוניינות, בנוסף, למסור חנויות אחרות בזכיינות. שיטת הזכיינות לרשת בגדים פועלת היטב ועשויה להניב רווחים מעולים לרשת וליזם המקבל את הסניף לניהולו. האחרון זוכה ביתרונות רבים שאחד החשובים בהם הוא אפשרות למכור מוצרים ממותגים של חברה ידועה. כך הוא רושם הכנסות כבר מייד עם היכנסו לעסק.
בנוסף, הוא מקבל ליווי, הדרכה כללית והשתלמות ספציפית באחד מחנויות הדגל של החברה.
תנאי זכיינות חנות בגדים הינם, לרוב, כדלקמן: הזכיין הנבחר משלם לרשת תשלום חד פעמי שאינו מוחזר עבור קבלת הסניף.
בנוסף שני תשלומים חודשיים. הראשון הוא תמלוגים מהמחזור הנקבעים על פי אחוז מהמכירות או על פי פרמטרים אחרים. השני הוא סכום קבוע עבור פרסום שהרשת עושה, ליווי שוטף וכדומה. בנוסף, הוא מתחייב לרכוש את הביגוד מהרשת או דרכה, וכן, לנהל את הסניף על פי מדיניותה. כל רשת יכולה לשנות את התנאים הבסיסיים האלו בהתאם לצרכיה.
לייעוץ ראשוני עם עו”ד אודי דנהירש השאירו פרטים:
סניפי הרשת ממוקמים באזורי מסחר ידועים ובקניונים נחשבים הרואים בהם חנויות עוגן, לדוגמא זכיינות בזארה. כך, הסניף נהנה גם מלקוחות מזדמנים. יש לציין כי היזם חייב לנהל את העסק עצמאית על כל המשתמע מכך. הדבר אומר שההשקעות הכספיות בנוגע לשיפוץ והקמת הסניף, לרכישת ציוד סחורה ועוד הם עליו. כן, הוא חייב לנהל מערכת חשבונות, להעסיק עובדים ולשלם שכרם וכדומה. הניסיון מוכיח, כי זכיין המצליח לנהל את העסק היטב יכול להרחיב את קשרי העבודה עם הרשת ולקבל סניפים נוספים בזכיינות. כל תחילת עבודה משותפת נעשית לאחר חתימה על הסכם מתאים. הרשת היא זאת המכתיבה תנאיה ומומלץ מאוד להיעזר בעת הזאת בעורך דין בעל ניסיון ומוניטין בתחום.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.