שותפות היא דרך מקובלת לניהול עסקים. במרבית המקרים, היא מתקיימת בין שני אנשי עסקים אבל ניתן למצוא שותפויות עם מספר רב יותר של שותפים.
המטרה היא לנהל עסק ביחד תוך כדי ניצול מרבי של מסגרת עסקית זאת. שותפויות מקובלות במרבית התחומים ובין היתר: מסחר, שירותים, ייצור וכדומה. כל אחד חייב להיכנס למיזם העסקי לאחר ביצוע בדיקות רבות, בדעה צלולה ובשיקול דעת על מנת לשגשג ולהצליח ולא להיקלע למערכת יחסים שאיננה תורמת לו. הדבר הבסיסי החייב להילקח בחשבון הוא שכל אחד תורם מהתכונות והידע שלו בנושא אחר ויחד הן משלימים זה את זה.
לייעוץ ראשוני עם עו”ד אודי דנהירש השאירו פרטים:
מבחינת החוק, השותפות מוגדרת כצורת התאגדות בין מספר אנשים להקמת עסק שמטרתו הפקת רווחים. על פי ההגדרה הזאת עורכים חוזה שותפות עסקית. לכן, אסור להכניס לתוכו תנאים וחוקים המנוגדים להוראות החוק וכפי שהם מוכתבים על ידי הרשויות. כך, הוא הופך למסמך משפטי שניתן לדון בו בעת חילוקי דעות. בשל כך, עורך דין מקצועי העוסק בתחום חייב להיות מעורב בהכנתו. הוא יכול לייצג צד אחד או את שניהם. עורך הדין יקפיד שיכללו בו פרטים טכניים ואחרים נוספים. סעיפים על חלוקת ההשקעות וההוצאות, על משכורות וחלוקת הכנסות ועוד. בנוסף, יקפיד לצרף אליו תכנית עסקית.
הוא יכין הסכם המשקף היטב את המצב הקיים ברגע כניסת השותפות לתוקף, אבל בנוסף, יכניס סעיפים המספקים פתרונות למצבים עתידיים כאשר מי מהצדדים מבצע הפרות קריטיות, כאשר הוא רוצה לצאת ממנו, כאשר מחליטים במשותף על פירוק ועוד. חוזה שותפות מסודר יספק בסיס איתן וחשוב לעסק ויקטין את הסכנות לכישלון. הוא ימזער חיכוכים ויאפשר לשני הצדדים לעבוד יחד. עורך דין יכול ללוות את העסק בתחילתו ואף בהמשך, בעת ששירותיו ועצותיו נדרשים, חשוב לקבל ליווי עסקי ממוחמה בתחום העסקי.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.