EN
חוזה שותפות עסקית

אנשי עסקים רבים מעדיפים להיכנס לשותפויות עסקיות. אחד היתרונות הבולטים שהם רואים בשיטת ניהול עסקים זאת היא בעובדה ששותפות מוצלחת תורמת מאוד, במקרים רבים, לכל אחד בנפרד ולעסק עצמו. כאשר יש מצב שבו כל שותף ניחן בכישורים אחרים אותם הוא תורם ובנוסף, יש חלוקת מעמסה של הנטל. כך העסק עשוי להתגלגל היטב. לדוגמא: אדם בעל כישורים טכניים שנעדר כישורי ניהול עסקי יכול לחבור לאדם שיכול לנהל את העסק מבחינה טכנית ופיננסית. כך, כל צד תומך בעסק בנקודות חיוניות אחרות. שותפות עסקית היא דבר חשוב מאוד בהצלחת עסקים.

שותפות ניתן להקים מ 2 אנשים ועד 20, ולאחר הקמתה יש לשלוח הודעה לרשם השותפות. סעיף 20 לפקודת השותפות קובע כי חובתם של השותפים היא לנהל את עסקיה לתועלת משותפת ולהיות ישרים איש עם רעהו. יחד עם זאת, יש צורך לעגן את ההתקשרות המשותפת בהסכם מתאים. כל הסכם חייב לכלול אלמנטים נחוצים כגון: שם השותפות, הון השותפות, השקעות בעליה וחלוקת רווחים, מטרות, תקופה, ניהול השותפות, חלוקת עבודה בין השותפים, ניהול ספרי החשבונות שלה, התחייבות השותפים, מנגנון פתירת מחלוקות, פירוק השותפות ועוד.

כל אלו הם פרטים טכניים, אבל מבחינה מעשית כדאי להגיע אל ההסכם לאחר שיחות הכוללות תיאום ציפיות בין השותפים. במהלך השיחות כדאי לכל אחד לוודא שהשותף לעתיד אכן מתאים לו ולטעמו. וכן, לברר על מצבו הפיננסי, איזה סכום הוא מבקש להשקיע, עד כמה מחויבותו לעסק תהיה גבוהה, איך הוא עשוי לתפקד בסיטואציות מורכבות ועוד. רבים מגדירים שותפות בין שניים כסוג של נישואין, ולכן, השאלות חייבות להיות מהותיות והתשובות ברורות. מומלץ לערוך חוזה שותפות עסקית אצל מומחה לנושא. הוא יודע להכין הסכם מקיף אשר נוגע בכל האספקטים החשובים כולל מה עושים בעת פירוקה.

 

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.