הקמת עסק עם שותף טומנת בחובה יתרונות וחסרונות ומומלץ לעשותה בתשומת לב רבה. בצד היתרונות ניתן למנות בעיקר את חלוקת הנטל המקצועי והכלכלי, וכן, מיזוג של יכולות ותכונות אישיות שונות שכל שותף מביא עימו והתורמות לניהול והתפתחות העסק. שילוב מוצלח שבין שני אנשים יכול להביא לשגשוג. לעומת זאת, החסרונות הינם: הגבלת עצמאות בקבלת החלטות, אי התאמה בין שותפים שעלולה לגרום לחיכוכים וויכוחים מתמידים, הונאה של מי מביניהם ועוד.
כל מי שמעוניין להיכנס לשותפות ולהתחיל בתהליך פתיחת עסק עצמאי עם שותף, חייב לבדוק מספר פרמטרים. ראשית יש לבדוק אם אכן הוא זקוק לשותף וכאן עומדות לבחינה יכולות כספיות, ידע מקצועי, יכולת העסק לפרנס שני שותפים, היכולת האישית לעבוד עם שותף צמוד וכדומה. במידה ומגיעים למסקנה שעדיף שותפות יש צורך לבחור את האדם המתאים מבחינה כלכלית, מקצועית וערכית. כאן יש לבדוק על המועמד. ניתן לבדוק מצב כלכלי או בעיות משפטיות במאגרי מידע, באתרים משפטיים דוגמת אתרי הכונס הרשמי וכדומה. כך, ניתן יהיה לדעת על חשבונות מוגבלים, שעבודים וכדומה. בנוסף, כדאי לשאול חברים ומכרים המכירים אות השותף המועמד ועוד.
לאחר הבדיקות יש לקיים פגישות ולשוחח על כל הנושאים הרלוונטיים כגון: מצב משפחתי, ניסיון מקצועי מצב כלכלי ועוד. כדאי להתמקד בעובדות אבל גם לסמוך על האינטואיציה ועל תחושות הבטן. במסגרת השיחות יש לתאם ציפיות, וכאן כדאי לברר מה כל צד מצפה מהשני? איך ניתן להשלים אחד את השני בעבודה? איך כל צד רואה את ההתנהלות המקצועית והכספית? איך משקיעים? מתי מושכים כסף? ועוד. השלב הבא הוא הכנת תכנית עסקית מסודרת ולאחריה הסכם שותפות באמצעות עורך דין. הקמת שותפות עסקית מחייבת רישום מול הרשויות. ניתן להיעזר בעורי דין ובבעלי מקצוע אחרים לייעוץ ולביצוע פעולות שונות. פתיחת עסק זהו לא דבר פשוט ומומלץ לדאוג שיתלווה אליך עורך דין שמבין בתחום לאורך התהליך.
ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.
עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.